Vinul şi Sănătatea

14

apr.

Vinul şi Sănătatea

Ţineţi doctorul la distanţă cu un pahar de vin roşu pe zi…

“Berea este făcută de oameni, vinul de către Dumnezeu.”
Martin Luther

Studiile recente au dovedit din nou (în caz că ar fi fost nevoie) că vinul (mai ales roşu) consumat zilnic cu moderaţie poate îmbunătăţi semnificativ starea de sănătate a sistemului cardio-vascular, poate preveni dezvoltarea tumorilor în unele cazuri de cancer şi poate ajuta la reproducerea celulelor nervoase implicate în tratarea unor boli precum Parkinson sau Alzheimer. 

Antioxidanţii prezenţi în coaja şi seminţele strugurilor roşii, flavonoizii, joacă un rol protector asupra inimii şi reduc bolile inimii prin:

– reducerea nivelului de colesterol „rău” (LDL)

– îmbunătăţirea producţiei de colesterol „bun” (HDL)

– minimizarea şanselor de a avea nivele crescute ale coagulării sangvine 

Cea mai bună soluţie pentru păstrarea stării de sănătate este consumul de vinuri cu o concentraţie mare de flavonoizi, precum Cabernet Sauvignon, Syrah şi Pinot Noir, în general vinuri roşii seci. Vinurile albe conţin de asemenea flavonoizi dar în cantitate mai mică, cele mai sărace fiind vinurile albe dulci. 

Consumul moderat de vin în cazul persoanelor sănătoase care nu au contraindicaţii pentru alcool se referă la un pahar pe zi în cazul femeilor şi 1-2 pahare pe zi în cazul bărbaţilor. 


AUTHOR

Teodora

All stories by: Teodora