Uleiuri E.V.O.O. din (Italia, Spania)

14

apr.

Uleiuri E.V.O.O. din (Italia, Spania)

 


Uleiul de măsline Extravirgin este un produs complementar în oferta noastră . Wine&Excellence dorește să cultive și pentru piața românească ideea unei diete sănătoase, dietă din care nu trebuie să lipsească niciodată uleiul de măsline extravirgin.

Din cele mai străvechi timpuri, uleiul de măsline a fost un simbol al abundenței, gloriei, păcii, sănătății și frumuseții.

Un vechi proverb latin, “Partes humani cultus necessariae vinum … atque oleum olivarum” face o onorabilă asociere între uleiul de măsline şi vin: o asociere foarte civilizată. Sensul proverbului, “Ingredientele necesare ale civilizaţiei sunt vinul şi …uleiul de măsline.” este la fel de actual astăzi cum era în timpurile străvechi.

Împărtășind o istorie similară,uleiul de măsline şi vinul au fost considerate daruri ale zeilor şi ingrediente vitale ale lumii antice şi erau (încă sunt) onorate pentru simbolismul lor – măslinii ca expresie a sănătăţii şi longevităţii, iar strugurii ca expresie a vieţii şi înnoirii. Selectarea celui mai potrivit ulei de măsline este deja o artă şi devine la fel de importantă ca alegerea unui vin pentru aperitive. Se pare că suntem destul de civilizaţi doar atunci când suntem capabili să distingem între felurile de uleiuri de măsline, la fel ca atunci când distingem soiurile vinuri.

„Aurul lichid”, aşa cum l-a numit Homer, uleiul de măsline este mai mult decât un aliment, el întruchipează tăcerea şi solitudinea unei forţe vitale.

Uleiurile noastre provin din regiuni binecuvântate din Spania şi Italia, regiuni cu vaste livezi de măslini crescuţi şi îngrijiţi cu dragoste și cu pasiune de către familiile partenerilor noștri la cererile tot mai mari pentru un stil de viaţă mai sănătos, pur şi prietenos cu mediul.

Spania este cel mai important producător de ulei de măsline de pe piața mondială, cu aproape 50% cotă de piață. 75% din producția spaniolă provine din Andaluzia.

Italia este de asemenea un producător foarte important de ulei de măsline, cu o cotă de piață la nivel mondial de 21.5%.

Uleiurile de măsline organice promovate de către Wine & Excellence sunt produse doar prin metode traditionale moştenite de la înaintaşi.

Suntem mândri să vă oferim o selecţie unică de uleiuri de măsline şi suntem siguri că alegerile noastre vor deveni un „must have” în bucătăriile clienţilor noştri sau în restaurante!

 

AUTHOR

Teodora

All stories by: Teodora