Descriere
Mierea este o substanță dulce produsă de albine, ca urmare a transformării nectarului florilor.
Principalele componente ale acesteia sunt: 31% glucoză, 38% fructoză, 17% apă, 4% alte substanțe, dizaharide 8%, 2% alte zaharuri. Culoarea se schimbă în mod semnificativ de la nuante mai deschise la cele mai întunecate, de la galben pal până la chihlimbar, aproape negru.
Este recomandat introducerea mierii în dieta de toată ziua, consumata ca un îndulcitor. Virtuțile terapeutice atribuite mierii de-a lungul secolelor mentionate atat de medicina populara cat si de texte și reviste stiintifice.
Mierea de salcam :
aromă : Parfumata și delicata
Proprietățile naturale din tradiția populară : tonic și detoxifiant .
Utilizări : Îndulcitor de excelență; este combinat cu iaurt, mascarpone, branza albastra, carne și pește în sos, si pentru micul dejun
culoare : galben pai
consistență : lichida
recolta : luna mai
borcan : 100 gr.